De droom van Clotilde

Zucchini with goat cheese

Clotilde Dusoulier leeft een droom. Ze woont in de wijk Montmartre in Parijs en heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Ze kookt, schrijft daarover, en over alles wat er mee te maken heeft, op haar weblog. Dat is zo succesvol, dat ze er tegenwoordig van kan leven. En, haar eerste kookboek is inmiddels uitgegeven.

Het kookboek staat vol eenvoudige gerechten. Niet zozeer in de bereidingswijze, als wel vanwege de ingrediƫnten. Niet verwonderlijk, gezien de titel van zowel weblog als kookboek, zijn courgette en chocola de favorieten.

Ik heb het uiteraard getest en een van de eenvoudige gerechten gemaakt. Courgettecarpaccio met geitekaas, basilicum en frambozenazijn. Een prachtige combinatie. Maar wat nog meer aanspreekt uit haar kookboek, is de toelichting op haar kookfilososfie: gebruik recepten als inspiratie en niet als handleiding. Een recept is een uitgangspunt waar je zelf rustig een variatie op kan fantaseren. Dat kan wel eens mislukken, maar daar leer je dan weer van. Dat alles resulteert in een inspirerend kookboek. En van Clotilde, daar gaan we vast nog meer van horen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>